Μοσχαράκι γιουβέτσι

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κιλό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κύβους


½ ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβικά
1 ξυλάκι κανέλλα
Αλάτι, πιπέρι

 

1. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε.
3. Όταν μαλακώσει το κρέας, το βάζουμε, μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκεύος μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και ρίχνουμε και το κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε το κομμένο κεφαλοτύρι, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C, για μισή ώρα.