Αρνάκι λεμονάτο

1 κιλό αρνάκι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ή 2 κρεμμύδια
3 λεμόνια
4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
Αλάτι – πιπέρι – δάφνη
1 κουταλιά αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

 

 

 

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές.
3. Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
4. Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
5. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε το αλεύρι.
6. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σαλάτα.