Χοιρινά φιλετάκια με μουστάρδα

1 κιλό χοιρινό φιλέτο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 μεγάλες  πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο


½ νεροπότηρο μουστάρδα
½ νεροπότηρο λευκό κρασί
½ νεροπότηρο νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι

 

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε την μουστάρδα μέχρι τη μέση και το υπόλοιπο το γεμίζουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες και το σκόρδο σε πολύ μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
  4. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά στρώνουμε από πάνω το κρέας και ρίχνουμε τη μουστάρδα με το κρασί και το νερό.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέση η σάλτσα, ανακατεύουμε κατά διαστήματα.